Financiële administratie

ONZE DIENST

Financiële administratie

Wat is financiële administratie precies?

Onder financiële administratie wordt over het algemeen het gestructureerd afhandelen en vastleggen van uw financiële gegevens en informatie verstaan. Door het georganiseerd bijhouden van uw financiële administratie, houdt u overzicht over en inzicht in uw financiële situatie en kunt u op ieder moment uw financiële handelingen en aandachtspunten direct terugvinden. Wanneer er wordt gesproken over de financiële administratie, kan dit zowel de zakelijke als de persoonlijke financiële administratie betreffen.

Struikelblokken bij het zelfstandig bijhouden van de financiële administratie.

Het belangrijkste aan de financiële administratie op orde houden, is het continu bijhouden ervan. Voor veel mensen kan het van tijd tot tijd bijhouden van de financiële administratie als een last worden ervaren. Het kan zijn dat u dit een vervelende klus vindt en het daarom vaak uitstelt. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u niet goed weet hoe u een overzichtelijke en gestructureerde financiële administratie kunt bijhouden of u heeft het simpelweg zo druk met het draaiende houden van uw bedrijf, dat u amper aan de financiële administratie toe komt.


Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het alsmaar lastiger om de achterstand bij te werken. U kunt op een punt komen, waar u door de bomen het bos niet meer ziet met betrekking tot uw financiële administratie. Een niet of niet geheel bijgewerkte financiële administratie kan grote gevolgen hebben. Hierdoor raakt u het overzicht kwijt en uiteindelijk kunt u hierdoor zelfs in financiële problemen terechtkomen.

Bijvoorbeeld omdat u niet meer weet welke rekeningen wanneer betaald moeten worden of omdat uw papieren ‘op de grote hoop’ belanden en u ze hierdoor niet meer terug kunt vinden. Naast mogelijke financiële problemen, kan het niet (geheel) bijhouden van uw financiële administratie er ook voor zorgen dat u geld misloopt, zoals bepaalde belastingvoordelen.

pexels-energepiccom-313691

JKBoekhouding neemt uw administratieve last graag uit handen

JKBoekhouding weet als geen ander hoe lastig het structureel bijhouden van de financiële administratie van bedrijven en ondernemingen soms kan zijn en wat de verstrekkende gevolgen van een ongeordende financiële administratie kunnen zijn. 

Herkent u zich in de bovenstaande beschrijving of gaat het bijhouden van de financiële administratie u wel goed af, maar is het niet één van uw favoriete bezigheden? Denk dan eens na over het uitbesteden van uw financiële administratie. Wij bieden ondersteuning aan bij de gehele zakelijke financiële administratie. Hiernaast zijn wij ook gespecialiseerd in de aangifte inkomstenbelasting voor particulieren.

JKBoekhouding combineert brede kennis met jarenlange ervaring

JKBoekhouding heeft uitgebreide ervaring met het structureren en bijhouden van financiële administraties van ondernemingen. Of u nu ZZP’er bent of een zeer succesvolle BV bezit, JKBoekhouding helpt u graag bij uw financiële administratie. Wanneer u uw financiële administratie aan ons uit handen geeft, kunt u er zeker van zijn dat u hier geen enkel omkijken meer naar heeft en dat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

JKBoekhouding weet precies wat de belangrijkste aspecten van de financiële bedrijfsadministratie zijn. Juist hierdoor levert het uitbesteden van uw administratie aan een goede boekhouder u uiteindelijk juist geld op, in plaats van dat het geld kost! Wanneer u uw financiële administratie aan ons uit handen geeft, bespaart dit u meerdere uren werk op weekbasis. Hierdoor houdt u zelf meer tijd over voor uw alledaagse werkzaamheden en kunt u zich meer gaan focussen op het  succesvol draaiende houden van uw onderneming.