Vennootschapsbelasting

ONZE DIENST

Vennootschapsbelasting

Het kan voor succesvolle ondernemers vaak een lastige afweging zijn: wat is het meeste geschikte moment om over te stappen naar een BV, in plaats van bijvoorbeeld een eenmanszaak of VOF? Over het algemeen wordt geadviseerd om over te stappen naar een BV, wanneer uw onderneming een winst maakt boven de €120.000,- per jaar.

Wanneer uw onderneming zich qua winst net onder of juist net boven deze grens bevindt, kan het lastig zijn om de voor- en nadelen van de overstap naar een BV tegen elkaar af te wegen. JKBoekhouding geeft u in deze situatie graag advies. Wij bekijken samen met u of het voor uw onderneming het juiste moment is om de overstap naar een BV te maken en welke aandachtspunten hierbij aan de orde zijn of zullen gaan komen.

Eén van de factoren die onlosmakelijk verbonden is aan het hebben van een BV, is het betalen van vennootschapsbelasting. Hieronder zal het begrip ‘vennootschapsbelasting’ verder worden toegelicht.

Wanneer is de vennootschapsbelasting van toepassing en wat zijn de aandachtspunten?

Als ondernemer met bijvoorbeeld een eenmanszaak, vindt het betalen van belasting over de door de onderneming gemaakte winst natuurlijk plaats via de aangifte inkomstenbelasting. Voor een BV is dit weer anders geregeld, hiervoor is namelijk de aangifte vennootschapsbelasting van toepassing.

Op een enkele uitzondering na, dient iedere BV vennootschapsbelasting te betalen. Net zoals bij de inkomstenbelasting, zijn er ook voor de vennootschapsbelasting verschillende aftrekposten. Hierbij kunt u onder andere denken aan verschillende soorten investeringsaftrek, het verrekenen van verliezen en het gebruik van een holdingstructuur (fiscale eenheid).

Wat zijn de tarieven?

Binnen de vennootschapsbelasting, worden er twee verschillende tarieven gehanteerd, namelijk:

  • Tarief voor BV’s met een winst < €245.000: 15,0%
  • Tarief voor BV’s met een winst > €245.000: 25,0%

Bovenstaande tarieven zijn de tarieven voor het jaar 2021. Deze tarieven verschillen per jaar.

Het uitbesteden van de vennootschapsbelasting aan JKBoekhouding.

Omdat het doen van de aangifte vennootschapsbelasting veel gespecialiseerde kennis vereist, kan het als ondernemer een verstandige keuze zijn om dit uit te besteden. JKBoekhouding bekijkt graag de mogelijkheden & kansen m.b.t. de aangifte inkomstenbelasting voor uw onderneming.

Wanneer u uw aangifte vennootschapsbelasting uitbesteedt aan JKBoekhouding, bent u zeker van een vakkundige en allesomvattende aangifte vennootschapsbelasting voor uw onderneming. Wij zijn op de hoogte van de meest recente regelgeving op het gebied van vennootschapsbelasting en weten uit ervaring welke aspecten tijdens het doen van de aangifte vennootschapsbelasting vaak over het hoofd gezien worden.

Juist hierdoor zal het uitbesteden van de aangifte vennootschapsbelasting van uw BV, u uiteindelijk vaak juist geld op kunnen leveren in plaats van te kosten. De aangifte vennootschapsbelasting is inbegrepen in al onze pakketten.

pexels-yoss-cinematic-2526491