Salarisadministratie

ONZE DIENST

Salarisadministratie

Wat wordt er verstaan onder salarisadministratie?

Eén van de onderdelen van de financiële administratie van een onderneming, is natuurlijk de salarisadministratie. De salarisadministratie van een onderneming is een breed begrip, maar heeft kort omschreven betrekking op de betalingen van het salaris aan de werknemers van een bepaald bedrijf.

Samengevat komt dit dus neer op het betalen van juiste bedrag aan de juiste werknemers, waarbij natuurlijk rekening gehouden dient te worden met de aftrek van de loonheffing. Bij dit betaalde bedrag als salaris voor de werknemers, dient vervolgens natuurlijk ook een kloppend loonstrookje opgesteld te worden voor iedere individuele werknemer.

Het zelfstandig bijhouden van de salarisadministratie

Wanneer u zelf de salarisadministratie van je bedrijf bijhoudt, dient u er rekening mee te houden dat dit een zeer tijdrovende activiteit zal zijn. Hiernaast is de salarisadministratie een taak die serieus genomen dient te worden. Wanneer hierin fouten worden gemaakt, zullen uw werknemers hier van de dupe van zijn. Daarom is het belangrijk dat u kennis van zaken heeft, wanneer u besluit zelf de salarisadministratie bij te houden. Uiteraard is het ook mogelijk om iemand in dienst te nemen speciaal voor de salarisadministratie van uw onderneming, hier wordt echter met name voor gekozen door grotere ondernemingen.

Salarisadministratie uitbesteden

Een mogelijkheid waar je als ondernemer voor kunt kiezen en die eigenlijk in ligt tussen het zelf bijhouden van de salarisadministratie en het speciaal in dienst nemen van een medewerker voor de salarisadministratie, is het uitbesteden van uw salarisadministratie aan een boekhouder. Het uitbesteden van uw salarisadministratie is met name een aantrekkelijke optie indien uw bedrijf eigenlijk (net) te klein is voor het in dienst nemen van een salarisadministrateur, maar daarnaast weer (net) te groot is om de salarisadministratie volledig zelfstandig bij te kunnen of willen houden.

Uw salarisadministratie uitbesteden aan JKBoekhouding, een verstandige keuze!

Een van de diensten die JKBoekhouding aanbiedt, is het bijhouden van de salarisadministratie van ondernemingen. Wanneer u de salarisadministratie van uw onderneming aan JKBoekhouding uitbesteedt, kunt u er zeker van zijn dat de betalingen aan uw personeel en de hierbij horende administratie goed en conform de hiervoor geldende regels en eisen geregeld zijn. JKBoekhouding heeft brede kennis van de aandachtspunten en mogelijke struikelblokken inzake de salarisadministratie van ondernemingen en is derhalve in staat om de salarisadministratie tot in de puntjes te regelen voor u.

Salarisadministratie kosten

Bij JKBoekhouding kost het uitbesteden van de salarisadministratie slechts €15,- per salarisstrook per maand, nemen wij uw salarisadministratie uit handen en heeft u hier totaal geen omkijken meer naar. Dit bespaart u op maandelijkse basis ontzettend veel tijd, die u vast veel liever besteedt aan alledaagse processen en werkzaamheden en het algemene reilen en zeilen van uw onderneming? Bent u benieuwd wat JKBoekhouding kan betekenen voor de salarisadministratie van uw bedrijf? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden!

Mask-Group-422222x-1024x1007