Belastingaangifte

ONZE DIENST

Belastingaangifte

Belastingaangifte voor uw onderneming: wat is btw en hoe werkt het?

Het hebben van een onderneming gaat hand in hand met de verplichting tot het doen van belastingaangifte. Een van de belastingaangiftes die u als ondernemers verplicht bent in te dienen, is de btw-aangifte. 

Nederlandse en buitenlandse btw

De meeste Nederlandse ondernemers zullen voornamelijk te maken hebben met Nederlandse BTW. Wanneer uw onderneming echter (ook) goederen of diensten levert buiten Nederland, kan uw onderneming ook te maken krijgen met buitenlandse btw. In het geval van buitenlandse btw, dient u weer rekening te houden met andere tarieven en regels in vergelijking met Nederlandse btw.

Het is als ondernemer belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn en goed te beseffen wanneer u te maken heeft met Nederlandse btw en wanneer niet. Veel ondernemers die goederen of diensten leveren aan het buitenland nemen de verschillen inzake btw voorafgaand niet in acht en komen hierdoor soms onnodig voor onaangename verrassingen te staan. Dit is zeker één van de aandachtspunten bij het doen van de btw-aangifte van uw onderneming.

pexels-karolina-grabowska-4386369

Ontvangt of levert u diensten naar of van het buitenland?

Een ander belangrijk aandachtspunt bij de btw-aangifte is de zogenaamde ‘btw-verleggingsregeling’. Deze regeling houdt in dat in sommige gevallen of situaties de btw over een afgenomen product of dienst, kan worden verschoven van uw onderneming naar de onderneming die het product of dienst afneemt.

De verleggingsregeling kan bijvoorbeeld aan de orde zijn bij het leveren van producten of diensten aan buitenlandse afnemers, maar ook bij afname van specifieke producten of diensten binnen Nederland kan dit het geval zijn. Deze btw-verleggingsregeling is een ander belangrijk aandachtspunt tijdens de btw-aangifte van uw onderneming.

Belastingaangifte uitbesteden aan JKBoekhouding?

Zoals eigenlijk al blijkt uit de bovenstaande voorbeelden, komt er bij het doen van de btw-aangifte van bedrijven, veel meer kijken dan u in eerste instantie zou verwachten. Het indienen van een keer op keer kloppende en volledige btw-aangifte kan dan ook een flinke uitdaging zijn.

Daarnaast is de btw-aangifte een continu terugkerende taak, welke alles bij elkaar genomen veel van uw kostbare tijd zal in beslag zal nemen. Het kan daarom zijn dat u deze tijdrovende bezigheid graag uit handen zou willen geven. In dat geval bent u bij JKBoekhouding aan het juiste adres.

JKBoekhouding is helemaal thuis in alle regels en aandachtspunten omtrent de btw-aangifte en is ook uw bedrijf daarom graag van dienst. U kunt de btw-aangifte van uw onderneming met een gerust hart aan ons uitbesteden, waardoor u hier zelf totaal geen omkijken meer naar heeft en u er zeker van kunt zijn dat de btw-aangifte voor uw onderneming volledig en op tijd wordt ingediend.

Wanneer u kiest voor één van onze pakketten, is de belastingaangifte altijd inbegrepen. Neem gerust contact met ons op als u benieuwd bent wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen, wij zijn u graag van dienst.